Microblog : A very long article Wikipedia article on the orientation of toilet paper [7 jun à 22:52] [R]

Mercredi, 18 juin 2008

Postipaketin saapumisilmoitus

Traduction: [ Google ]

Catégories : [ Bricolage ]

Saapumisilmoitus

Postineidit eivät tykkää kun tulen hakemaan postipakettiani, koska en yleensä jaksa odottaa postimiehen postilaatikkoon livauttamaa saapumisilmoitusta. Tulostan lähetysseurannan sivun netistä, ja menen suoraan postiin. Mutta seurantanumero tulostuu niin pienillä kirjaimilla että se on postineitille vaikea lukea. Miten voisin tehdä lopun postineidin kidutuksesta?

Hyvä uutinen on, että saapumisilmoituksessa on viivakoodi, joka on Code 128-muotoinen. Ja LaTeXilla on code128.sty paketti (tiedoston nimi on oikeasti code128.tex mutta se toimii samalla tavalla jos nimetään se uudelleen .sty-ksi.) Ratkaisu on itsestään selvä: kirjoitan LaTeXilla oman saapumisilmoituslapun. Tässä on viivakoodin esimerkkikoodi:

\documentclass[a4paper]{article}
\usepackage{code128}
\begin{document}
\X=.48mm
\bcorr=-.08mm
\hfill\codetext{JJFI65432101234567890}
\end{document}

Niin helppoa se on. Tein kaupan päälle dokumentin, joka on lähes samannäköinen kuin virallinen saapumisilmoituslappu (eli siinä on viivakoodi, lähettäjä, vastaanottaja ja tila allekirjoitusta varten, mutta kaikki muut tekstit puuttuvat). Toin sen hämmästyneen näköiselle postineidille; viivakoodin lukeminen onnistui, sitten hän pyysi minua kuittaamaan sen, ja antoi minulle pakettini. C'est passé comme une lettre à la poste.

Tarinan opetus: LaTeX helpottaa suhteita postineitien kanssa.

[ Posté le 18 juin 2008 à 15:11 | pas de commentaire | ]